Kulinarski. Ja volim da pamtim godinu po dobroj hrani. Bilo je ove godine mnogo kulinarskih inovacija, pogodaka, ali i promasaja. Mnoge nove stvari su se pravile dva, tri ili vise puta, a mnoge su pale u zaborav. Mnoge su uslikane, cisto radi secanja na njih,a od mnogih nije ostala ni slika. Poneki biseri se jave tamo gde ih najmanje ocekujete. Tako je, npr. sa ovim cudesnim stapicima Loren Paskal. Videla sam emisiju na 24Kitchen, nasla recept ovde http://www.bbc.co.uk/food/recipes/big_fat_salt_and_pepper_59413 i zabava, tj gojenje, je pocelo. Neverovatno je koliko su stapici jednostavni, brasno, so i voda, a ukusni i zarazni. Uz solju jogurta i nasu omiljenu ljutenicu ( mislim da ovogodisnja tura nece da doceka januar. Svaka cast mama!), brasno, so i voda se pretvaraju u pravu gozbu. Evo vec dve veceri za redom nas dvoje smazemo punu tepsiju. Sami :) Docekali su da budu uslikani samo dva puta.
Drugi hit su pohovani krugovi luka. Onion rings. Opet jako prosto, sve sastojke uvek imamo, i super su slana zanimacija. Ja nisam neki ljubitelj luka, a ni pohovanja, ali ovog mi nikad nije dosta. Nikad ne spremim dovoljno.
I za kraj nesto slatko. Moje omiljeno. Ovo je u stvari kombinacija dva moja omiljena slatkisa. Mada cu ja za bar 100 slatkih stvari reci da su mi omiljene. Kao npr. za Majine knedle od sljiva :))) Njam njam. Nego da se vratimo na moj sladoled i kolac od tikvica. Ja tikvice volim u svim oblicima, pa i ovako. Cokolada i tikvice njam njam, mljac, mljac. A plus sladoled...
Pa posluzite se! Ostajem duzna recept za sladoled i kolac, samo da nadjem svesku po kojoj je neko "bojio" ljubi ga majka :)
Jooooj, onion rings! Gledala sam to u jednoj seriji kada sam bio mali deca i još uvek čekam da ih isprobam, pa nikako!
ОдговориИзбришиNegoooo, šta misliš da isključiš ova antibot pitanja i provere i to, a?
E sve sam te razumela :)
ОдговориИзбриши