петак, 07. децембар 2012.

Ah leto!

   Ah, kako smo se letos super zabavljali!!! Ovih dana planiram da isprobam ovu aktivnost i u kupatilu,. Toplo je, a i pločice se peru. Lako ili ne, peru se, to je bitno :) Stvar je jako prosta. Ista količina brašna i vode (jedna mala čaša je sasvim dovoljna)  pomeša se i u to se doda prehrambena boja. Iz kesece. Znači sve je bezbedno čak iako dospe u usta. Ja sam napravila tri različite boje i zabava je mogla da počne. Najpre je bio nekako nepoverljiv, pipkao jednim prstićem, dok mašta nije krenula da radi! Na kraju smo dobili šareno dete. Srećom, opet kažem,sve se vrlo lako pere.

jestive boje za igranje
equal amounts of water and flour + colour
Za igru u kupatilu je pogodno (možda, moraćemo da probamo) i mazanje,  pardon, stvaranje, sa želatinom sa bloga Mama hočemo nešto da pravimo .

Videla sam skoro i ovo pa sam se podsetila svog detinjstava. I ja sam pravila svašta od ovog testa sa solju. Mislim da je moje dete dovoljno veliko, i da ce seckanje testa modlama da mu bude zabavno. Napravi se testo od jedne čase soli, jedne vode i dve čaše brašna. Od toga može da se pravi svašta. Sećam se da smo mi kad smo bili mali pravili perlice za ogrlice i narukvice, a sad za ovu priliku razmišljala sam da testo razvičem oklagijim pa da modlama za kolače sečemo oblike koje bi kasnije bojili. Videćemo, videćemo...

9 коментара:

 1. :D Vidi se da uživa!Baš umeš da smisliš svašta!Pozz

  ОдговориИзбриши
 2. šareno dijete haha :)
  mali uživa kod takve mame!

  ОдговориИзбриши
 3. Kako divan blog! Izgleda da se tvom detencetu najviše sviđa da šara po stomaku. Biće to umetnik jednog dana, sigurna sam:)

  ОдговориИзбриши
 4. Upravo sam htela da ti predložim testo, jer je to mnogo zabavno, a što se ovih boja tiče i šarenog deteta, šta misliš o šarenom, mirišljavom detetu? Umesto boja iz kesice, dodaj po kap ekstrata, ili u postojeću masu ekstrat od kajsije, koji neće promeniti boju a mirisaće.

  ОдговориИзбриши
 5. A Joksi, bi li ti usvojila jedno žensko dete od nekih 35 godinica, a?

  ОдговориИзбриши