субота, 29. септембар 2012.

POM POMS

     Ja sam opsednuta ovim, ne znam ni kako da ih nazovem ... u stvari znam, ja ih zovem pufne, na engleskom bi bile pom poms, a kako se u stvari zovu ko bi ga znao. Meni su preslatke, mada mi nekako nikad ne ispadnu tako dobro kao kad ih neko drugi napravi. Mislim da je fora u papiru. Do sada sam ih uvek pravila od krep papira, ali on je, u zavisnosti od boje i proizvodjaca, poprilicno krut, tako da mi ni pufnice ne izgledaju bas nesto. Ali pre neki dan sam napravila jednu belu od obih salveta i prezadovoljna sam. Pufnica je mekana i leprsava, ma bas je onako nekako pufnasta. Jedino je veliko problem otvoriti sve one listice jer su tanki pa se vrlo lako cepaju, ali u tome je valjda i fora. Kad mi sledeci put zatrebaju kupujem salvete u boji jer je razlika definitivno velika.
     Elem, lako se prave, a odlicna su stvar za dekoraciju. Ja ih uvek pravim za neku zurku ili proslavu, a kasnije uvek zavrse u nekom kutku u stanu. I bebac ih voli, uvek primeti kad iznikne neka nova, kad neku negde premestim, a ako neka slucajno padne stvori se pored nje brzinom svetlosti i vise joj nema spasa :)  Danas sam dekorisala ogledalo u hodniku i super je ispalao, ali posle par sati, katastrofa, sve su pale, odlepile se, pa sad noram sve iznova. A one na plafonu  koje su me bas namucile i na kraju ih i nisam lepo prikacila, , eno ih jos uvek su tu. Al nesto mi se javlja, nece jos zadugo.
   Varijacija na temu ima bezbroj. Uz malo maste mozete svasta da napravite. I malo internet inspiracije, naravno :) Evo i par slicica. Mojih i tudjih cisto zbog poredjenja :) Linkove do tutorijala je lako naci, a i kad vidis jedan, video si ih sve jer je tehnika uvek ista. Ali kombinacija boja i materjala je neizmerna. Pravila sam  i male kao ukras za poklon, umesto onih dosadnih klasicnih.






 U mojoj varijanti visile su sa plafona ( i jos uvek vise )





















   Bile su glavna zvezda na rodjendanskom poklonu :)



...i na zurci u dvoristu...





...docekuju goste u hodniku na ogledalu...




...vise na zidu...


Koja  je vasa pufnata kombinacija?





2 коментара:

  1. Postovani, da li ste vi pravili ove zelenkaste sa pocetka? Ako jeste, da li to prodajete?Koliko bi jedna kostala?Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nazalost nisam. Slazem se sa Vama, divni su. Ja sam pravila samo one na slikama na kraju posta. Inace, lako se prave, mozda mozete i sami da pokusate. Jedna rolna krep papira je oko 60 dinara, i od nje mozete da napravite vise komada, zavisno od vlicine.
      Pozdrav :)
      http://www.marthastewart.com/265163/pom-poms-and-luminarias-how-to

      Избриши