уторак, 27. новембар 2012.

Ruze od papira i pufne

    Super lako i super slatko. Jedino je problem sto ove male pufnice na stolu nisu dugo izdrzale. U stvari, za dva dana ih vec pet puta ponovo vracam na svoje mesto jer su jednom malom napasniku jako zanimljiva igracka. Al, neka. Odavno sam se pomirila sa lomom u kuci. Vodim se jednom mojom izmisljotinom: ne moze on toliko da isprlja  i rasturi koliko ja mogu da pocistim! Vredna mama :) Nego da se vratim na dekoraciju. Pufnice je lako napraviti od malo vune. Mislila sam da cu morati da ih lepim, ali sam se setila da imam stapice za raznjce koji cuce u kuhinji bezveze, pa sam svaku pufnicu prosto bocnula na ostru stranu stapica. Zato se tako lako i skidaju :) 

Ovo je inspircija



A ovako je meni ispalo

U vazi su grancice lavande, skoljke i kestenje ( bez kojeg nista ove jeseni ne moze da prodje )

      Druga stvar koju smo dodali na policu ovih dana su ruzice od papira na granama pokupljenim u parku, a sve to u tegli od pojedene zimnice ukrasene miljeom iz pohoda na mamin orman :) I bobice! Bobice su inace rec dana jer je moj mali sin fasciniran ovim bobicama ( nadjenim u parku, nemam pojima sta su), svako put kad izadjemo donese po granu, a izgovara to 'bobice' najsladje na svetu!








 Ruze od papira se prave ovako:

















 Pa ako se nekom slucajno dopada ovako nesto i ima u kuci policu ili cosak koiji treba osveziti, slobodno se bacite u akciju, nije tesko.

6 коментара:

  1. Jao! Lepo izgleda, ja bih radila u 2 boje, zlatna i braon!I tu zlatnu bih sprejom zlatnim poprskala. Ali vec imam slicno nesto, a postupak izrade je verovatno bio kao sto sa upravo navela:\ nije mi drag taj detalj,nije rucno pravljen.I ova ruzica mi ne izgleda bas jednostavna za napraviti! :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U pravu si, nije lako sa obicnim papirom, jer je tanak i bezi, ali sa kartonom je mnogo lakse.

      Избриши
  2. Što ja volim kreativne, snalažljive i spretne ljude, pa to ti je!

    ОдговориИзбриши
  3. very pretty, I like both kinds of flowers. Thanks for sharing at Tasteful Tuesdays this week! Do you sew or know someone who does? I have a fabulous pattern sale (18 patterns for under $25) and giveaway going on right now.http://www.nap-timecreations.com/2013/02/sew-fab-e-pattern-sale-and-giveaway.html

    ОдговориИзбриши
  4. Thank you! Unfortunately I do not know to knit, but I want to learn someday. Love your blog!

    ОдговориИзбриши