уторак, 18. децембар 2012.

Malo dete + zima

   Rezultat ovoga uglavnom je dosada. Naročito u malom stanu. Idemo mi napolje, nije da ne, al kad je minus plus sneg onda to ne može da bude dovoljno dugo. Ali ne mora uvek  da bude dosadno. Postoje neke stvari koje možete da radite kod kuće s decom mladjom od dve godine, a da im to bude zabavno, a da pri tom od igre imaju u neku korist, tj. da kroz igru uče i savladavaju neke tehnike.
  
Šta sve na primer možete:

   Umotajte igračke u ukrasni papir. Neki stari, sigurno se mota tu negde po kući. Biće im zabavno da cepaju papir da bi otkrili šta je unutra.


Ne mora to naravno da bude uredno upakovano, ionako će ubrzo da završi na podu :)







     Iz nekog razloga ( meni, devojčici, to baš i nije jasno al ajd ) dečaci vole da kopaju, vole bagere, kamione, pesak i slično. Pošto zimi ne možemo u pesak, mi smo našli školjke kao verodostojnu zamenu! E tu sam otkrila da je moj sin i posle par meseci kopanja peska u parku još uvek nespretan, da ne kažem smotan :) tako da moramo još da vežbamo.





     Ali najbolja zimska kućna zanimacija je definitivno testo! Pola čaše soli, pola čaše vode, čaša brašna. I dodaci. Boje, cimet, ekstrakti, šta god imate... Čudo kako muško dete voli da mesi hahaha. Verovatno zato što mama po ceo dan može da gleda 24 kitchen :)








    I tako, malo se igramo, malo ozbiljno pravimo ukrase za jelku. Jedino je dosadno što se jako dugo suše. Moram li da kažem da već tri večeri za redom mesimo testo! I to na njegov zahtev :) Biće tu ukrasa ihahaha. Od jedne ture smo napravili otisak dlana. Videćemo kakav će da ispadne kad se osuši.
    Samo da nam poživi internet jer odatle dolaze sve dobre ideje :) I da bude dovoljno struje, jer smo se zadnjih par dana nešto posvadjali sa strujom... izem ti 21. vek kad moje dete s nepune dve godine zna šta je struja i sveća  :(   al neću da se nerviram...

   Uživajte u ovom lepim danima do Nove Godine sa strujom ili bez nje :)))

8 коментара:

  1. ovi ukrasi će ti biti lijepa uspomena. prije nego što ti se otisak dlana skroz osuši, sa zadnje strane umetni žicu tako da ga poslije možeš objesiti na zid. i kad se osuši, možeš prefarbati ili ne, ali lakiraj ga. ja sam naše imala preko 7-8 godina na zidu, jedino je bilo malo mljackavo kad je bilo južno vrijeme jer sol veže vlagu na sebe.
    a mali bi ti mogao biti umjetnik kad naraste, možda kipar? :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Biće on umetnik koji vozi traktor ili bager ili tako nešto :)
      A za žicu nema mesta, nažalost, moraću da smislim nešto drugo.

      Избриши
  2. Bravo za malog umetnika.Ukrasi su vam predivni.Ljubim mu te slatke vredne prstiće;)

    ОдговориИзбриши
  3. I ja sam to radila sa svojom ćerkom. Još uvek pravi ukrase za Badnjak od testa. E, sad, kad bi imalo struje pa da ih malo osušiš u rerni.

    ОдговориИзбриши
  4. Borimo se samo sa povremenim nestancima :) Stavila sam ih na radijator pa kad se osuše, nije bitno. Ionako ne mogu da ih stavim na jelku jer ovaj mali sve sklanja, jelka sad na sebi ima samo svetle
    e sijalice :)

    ОдговориИзбриши