недеља, 2. децембар 2012.

Zdrava hrana 2. deo

   Moj bebac generalno lepo rucka. I jede sve i svasta. Al probaj da ga nateras da pojede standardan rucak, onaj koji mi najcesce jedemo. Grasak, boranija, kupus, spanac... Nocna mora. Ali imam jedan recept za musaku sa spanacem koja je hit i jedino tako spanac uvek biva rado pojeden. I od strane njegove mame koja ne voli standardnu musaku. Sta cu kad ne volim!

Potrebne namirnice su sledece:

500 gr barenog krompira
500 gr spanaca
300 ml jogurta
2 jajeta
50 gr sira
50 gr prezli
1 glavica crnog luka
so po ukusu

Skuvan krompir seci na kolutove. Crni luk proprziti, pa dodati sitno seckan spanac. Zaciniti, dodati sir i prezle. Redjati red krompira,red fila. Preliti umucenim jajima i jogurtom.

Eto to je cela filozofija. I naravno, ne opterecujem se tacnim merama. Kuvam i seckam sve odprilike. Prezle nisu obavezna stavka, ali sir jeste, i to sto vise.

musaka sa spanacem


Pa posluzite se! I prijatno!

   A ovo se kuvalo danas na mom trpezarijskom stolu. U skladu sa predstojecim praznicima. Bas sam se zainatila da ih zavrsim danas, a strasno su me namucile. Ipak su ispale skroz slatko. Moja svekrva se u jednom trenutku ponadala da ih sijem za nas. Hahaha. Bas je smesna :)

cipelice za bebe



4 коментара:

  1. Jao sto je slatko ;D Inace moja sve jede, tako da ne brinem kad kuvam :) ali ovo je ukusno verujem :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja ti iskreno zelim da tako i ostane, jer posle godinu dana culo ukusa se pojacava pa postaju probirljivi. A jos kad krenu zubi... Ipak, svako dete je prica za sebe.

    ОдговориИзбриши
  3. mmm, zvuci primamljivo ova musaka. I ja uvek volim da nadjem neki novi recept za musaku, jer nisam neki ljubitelj one klasicne. jel to stavis feta sir ili trapist?

    ОдговориИзбриши
  4. Isreno, stavim sta imam. Sta se nadje u frizideru. Mi sireve jako volimo tako da nam sve odgovara. Ali da biram izabrala bih fetu narocito ako je slana jer se sa kuvanim krompirom super slaze.

    ОдговориИзбриши