петак, 1. фебруар 2013.

Mayim Bialik

    Odnosno Amy Farrah Fowler ( ili  još bolje Ejmi Fera Fauler ). Još uvek na zvuči poznato? The Big Bang Theory? Odnosno Šmokljani, kako su preveli seriju na B92?  Ako još uvek ne znate o kome je reč imam ja i sliku pa da se upoznate :)



   Super žena. Inspiracija. Znam da zvuči glupavo kad ovako nešto kažem, ali za mene je ona pravi pravcati Supermen. Tj. Superžena:) U početku je bila samo cool lik iz super cool serije, onda sam slučajno kopajući nešto o attachment parentingu naletela na nju i potpuno me impresionirala. Kao što me u nakim teškim danima oraspoloži vedrina Kandee Johnson, tako me i stabilnost i sigurnost u sebe i u to sto radi i govori, iako je mnogi napadaju, kod Mayim uvek vrati na noge kad mi se učini da posrćem. Bar kada su roditeljske stvari u pitanju. Mada sam je zapostavila u poslednje verema, a ovaj mali nam muke zadaje, moraću malo da joj se vratim.  Bez obzira ne to što se ne slažem uvek s njom, i ne razumem je ponekad, jer da se ne lažemo, njen intelektualni nivo je daleko iznad mog. A da ne spominjem versku i jezičku barijeru .
   Elem, Mayim, tj. Amy је američka glumica trenutno poznata po ulozi u seriji Big Bang Theory za koju je bila nominovana za Emi nagradu kao najbolja sporedna ženska uloga u humorističkoj seriji. U stvarnom životu mama je dva dečaka i ima doktorat iz neurobiologije (neuroscience).
   Ona je portparol Holistic Moms Network, organizacije koja podržava jedan neklasičan i za nas  pomalo drugačiji način življenja i vaspitavanja. Posvećena je attachment parentingu i autor je knjige Beiond the sling gde govori o svom iskustvu vaspitavanja putem intuicije.
Više o njoj  ovde i ovde.



6 коментара: