уторак, 09. април 2013.

UREDJENJE DEČIJE SOBE

     Ovih dana krenuli smo u akciju sredjivanja sobe za malog veseljka. Soba kojoj je u startu namena bila da jednog dana bude dečija, godinama je bila naša velika soba za sve i svašta. Radionaica, srednja soba, mala soba, zvali smo je svakakvim imenima, a kad god bi u nju ušla podsećala me na one hordere sa TV-a. I tako, posle dve godine od kada imamo Maksija, i posle dve godine preskakanja igračaka po dnevnoj sobi, rešili smo, vreme je! A i strašno boli kad nagazis kockicu ili mali auto! Dosta je bilo!
   Za sada  joj je namena da bude igraonica, da pokupimo sve igračke na jedno mesto, a bebica će još neko vreme da spava u sobi sa mamom i tatom :)  Ne mogu još da se rešim da ga definitivno prebacim u svoju sobu jer imamo problem sa spavanjem. Jako nemirno spava, i dalje se budi noću, a meni sve to jako teško pada, još da moram da noću idem iz sobe u sobu stvarno ne mogu. Bar još neko nreme. Mada me svi ubedjuju da će to spavanje da se sredi kada počne da spava u svojoj sobi. Ne znam. Možda će. A možda i neće. Videćemo, to je u planu uskoro . Spavanje je već neka druga tema. 
   Kao što rekoh, namena ove sobe je igranje. Tako da u njoj nema puno stvari, za sada. Trebalo bi da smislimo kako ćemo da odlažemo, tj. sredjujemo te igračke, trbaju nam kutije, police, ali to nabavljamo jedno po jedno, planski, u skladu, jelte, sa kućnim budzetom. Za sada smo okrečili, u plavo. U početku nisam bila zadovoljna bojom, nekako je stereotipno, to dečeci = plavo. Ali kad se sve ukombinovalo sa tepihom i igračkama ispalo je veselo. A to je i najbitnije.
   Videćemo šta će na kraju od sobe ispasti. Sada je mami najbitnija uradi sam dekoracija. Nisam još uvek stigla da uradim puno, ostalo je još praznog prostora, ali polako, popuniću ja sve zidove, biće to najšarenija od svih šarenih soba. Mi smo najsrećniji roditelji kad mali veseljko nepoznatie ljude u liftu redovno obaveštava: Mata ima lepu sobu :)))

 

 
 


Omiljeni detalji iz sobe:Hvala na poseti, dodjite nam optet :)


12 коментара:

 1. bit će to divna soba kad ju urediš i sad je već :D poz

  ОдговориИзбриши
 2. Mamice, uopšte ne sumnjam da ćeš da napraviš najinteresantniju od svih interesantnih soba!

  ОдговориИзбриши
 3. biti će to super, vidim :)
  a i dobro je da spava još sa vama u sobi, uživaj u tome, brzo će odrasti :) prebrzo

  ОдговориИзбриши
 4. Jaoj,što je tu leeepooo...Igranje je postalo još zabavnije,slutim...Tačno mogu da ga zamislim kako se hvali po komšiluku..Lutka..:**

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Monogo je smešna ta potrba dvogodišnjeg deteta da se hvali:) čudo:)

   Избриши
 5. Najlepsi period u zivotu je ovaj u kome uzivate sa svojim sinom.Sa setom se secam tog perioda.Jako brzo vreme prolazi,ne propustajte ni jedan trenutak:)))

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ah, to vreme :) Ja imam sreću (ako to može da se nazove sreća) da ne radim , pa sam puno s njim, ne mogu ni da zamislim kako bi mi bilo da moram da ga ostavim na duže.

   Избриши
 6. Skoro naleteh na ovaj blog i uživam već danima, a reših ovde da ostavim prvi komentar.
  Zdravo, zdravo, drago mi je da smo se upoznali, od sada ćemo češće svraćati.
  Jako lepa sobica, sa pažnjom i ljubavlju uređena.
  Matina radost i hvalisanje su mi <3.

  ОдговориИзбриши
 7. Ah, i meni je drago :) Pratim ja Čarapice redovno. Malo je reći da ste prava inspiracija :) Samo nastavite, nemoj da se ulenjite pa da vas nema kao nas :) Inače, Matina soba se preselila, ima novu adresu, preuredjuje se ponovo ispočetka. Sve je to jako zabavno, ali i zamorno, zato je blog na čekanju. Radovi su utoku :) Drago mi je da ti se svidja :)

  ОдговориИзбриши