понедељак, 22. октобар 2012.

Kad dodju gosti

      Ja sam kucna muva. Oduvek bila. Moj muz je kucna muva. Postao od kad je sa mnom. Malo smo se opravili od kad imamo dete pa smo zbog njega cesto na vazduhu, al ne damo se kolko god mozemo. Kada mogu da biram da'l cu u skitnju il da ostanem kuci, uvek radije biram kucu. Tu je zanimljivije. I nikad nam nije dosadno. 
     Nismo ni mnogo socijalni. Nemamo neko veliko drustvo. Zato kad nam neko dolazi u goste moj mozak se odmah okrece ka kuhinji: sta cu sad da spremam?!!! U takvim situacijama uvek najradije biram da jednim udarcem ubijem dve muve ( one s pocetka posta ), tj. da spremim i slatko i slano sto brze. Jedan od omiljenih recepata za takve prilike su mi Holandske palacinke Lepog Brke(Gastronomad). Umuti se testo, slicno nasim palacinkama, pola se pece slanao, pola slatko. I super je sto je fil, naravno, prilagodljiv. Brka je npr. stavljao luk, ja ga ne volim pa sam ga i izbacila. Slani fil u mom izvodjenju cini sunka ( ili nesto slicno), pecurke i kackavalj. Slatki sam do sada pravila po Brkinom receptu, jabuke, secer, cokolada. I necu da menjam, odlicno je! Ne znam zasto, ali nemam moju sliku slatke "palacinke" , ali imam slane, pre i posle pecenja. A za detaljniji recept i slike posetite Brku na  http://www.gastronomad.rs/recepti70.html






Prijatno!!!
P.S. nisam dugo bila toliko srecna kolko sam ovih dana zbog divnog novog albuma Leone Luis i predobrog novog serijala Walking dead ( koji ide samo ponedeljkom, pa se nedelja oduuuziiiii )

3 коментара:

  1. Hahha kako si me nasmejala sa ovim na pocetku,KUCNA MUVA!! :))))))) A ja sam bas suprotnost tome.. Probacemo ovaj recept:)

    ОдговориИзбриши
  2. I ja bih da sam to nesto suprotno, al stacu kad nisam:) A recept slobodno probaj, sasvim je ok.

    ОдговориИзбриши